Kärkölä-ryhmä, Kärkölän kehitystä positiiviseen suuntaan

Tärkein vaalilupauksemme oli kääntää Kärkölän kehitys positiiviseen ja aktiiviseen suuntaan. Halusimme muuttaa kunnan tavan toimia, kehittäää rohkeasti kunnan elinvoimaa ja huolehtia erityisesti nuorten ja ikäihmisten hyvinvoinnista. Pääsimme kuluneella vaalikaudella hyvin liikkeelle.

Kärkölä-ryhmä, tavallisten ihmisten osaava ryhmä, saavutti viime vaaleissa hämmästyttävän vaalivoiton. Olemme olleet äänestäjillemme siitä kiitollisia. Kiitollisuuden olemme ryhmänä halunneet osoittaa vastuun kantamisena.

Tärkein vaalilupauksemme oli kääntää Kärkölän kehitys positiiviseen ja aktiiviseen suuntaan. Halusimme muuttaa kunnan tavan toimia, kehittäää rohkeasti kunnan elinvoimaa ja huolehtia erityisesti nuorten ja ikäihmisten hyvinvoinnista. Pääsimme kuluneella vaalikaudella hyvin liikkeelle. Talouden selkeä ylijäämä on tästä osoitus.

Vaalikauden merkittävin panostus on ollut uusien koulujen ja liikuntahallin rakentaminen. Koulujen sisäilmaongelmat pakottivat uusimaan koulut ja tämä tehtävä on nyt hoidettu. Kärkölän yhtenäiskoulun toinen vaihe valmistuu jo ensi vuonna. Samalla uusitaan kirjastotilat.

Terveydenhuollossa olemme olleet suomalaisten uudistajien kärjessä; Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Mehiläinen ovat perustaneet yhteisyrityksen (Harjunterveys) tuottamaan Lahden, Kärkölän ja litin asukkaille maan parhaita sosiaali- ja terveyskeskuspalveluita.

Kärkölä-ryhmä on ollut kuntapolitiikassa sekä aloitteellinen että yhteistyökykyinen. Tulevan valtuustokauden tavoitteena on tietysti edelleen Kärkölän kehittäminen. Näköpiirissä on ainakin seuraavia tehtäviä

  • asumisyksikkö ikäihmisille keskeisellä sijainnilla Järvelässä
  • kevyen liikenteen väyläverkosto Järvelästä Marttilan ja Lappilan suuntaan.
  • Valkinrannan kaavoittaminen ja ns. hevoskylän kehittäminen nykyaikaisten odotusten mukaiseen asumiseen
  • Vanhojen koulukiinteistöjen innovatiivinen uusiokäyttö mahdollisuuksien mukaan kulttuurin ja elinvoiman tukena
  • Kiinteistöomaisuuden aktiivinen hoito taloudellisesti pitkäjänteisen suunnittelun pohjalta.
  • Yhteisöllisyyden lisääminen parantamalla kunnan ja yhdistysten yhteistyötä

Olen saanut toimia Kärkölan pormestarina liki neljä vuotta. Tehtävä on luottamustoimi ja haluaisin omasta puolestani kiittää kunnanvaltuustoa, -hallitusta, lautakuntia ja työryhmiä vastuullisesta ja rakentavasta työskentelystä. Kiitos myös kunnan osaavalle virkamiehistölle ja henkilöstölle. Ja tietysti suuri kiitos Kärkölä-ryhmälle, joka nyt hakee ansaittua jatkoa kunnan kehittämistoimille!

Markku Koskinen

Kärkölä-ryhmä, Kärkölän kehitystä positiiviseen suuntaan kuva